Din guide till skidåkning i Borgafjäll - Del 1

Uppdaterat: 23 sep. 2020

Snowboard & Skidåkning i Borgafjäll kommer främst till sin rätt för dig som är puder-räv och friåkare, men med sin familjära och äventyrliga skidanläggning gör sig orten även perfekt för hela familjen. I denna del kommer jag skriva om Borgafjällbackarna och presentera bra information och tips för dig som ska ut och åka bräda eller skidor.

Borgafjällbackarna - Äventyrligt & Familjärt


Borgafjällbackarna jobbar med 100% natursnö och de två sammanvävda liftsystemen erbjuder både äventyrlig och familjär skidåkning.Nedfarterna med högsta fallhöjd på 289m finns i alla svårighetsgrader, från brantare svarta nedfarter till gröna för dig som vill börja lite enklare. För de allra yngsta finns en barnbacke med slalombana, små hopp och andra utvecklande leksaker.
För lite äldre barn och vuxna byggs det årligen en Skicrossbana i Renvägen där man kan utmana varandra i en kuperad bana med små hopp och velodrom kurvor, vem är snabbast? ;)"Min personliga favoritnedfart är Vargstupet - en böljande nedfart med många krön som gör att det kittlar lite extra i magen!"

Sveriges bäst skogsåkning

För dig som är ut efter mer adrenalin så erbjuder Borgafjällbackarna något av många ansett som Sveriges bästa skogsåkning.


Under de senaste 20 åren har ett noggrant arbete gjorts i systemets skogar och orten erbjuder just nu hela 9 stycken välröjda skirouts, kompletta med uppbyggda hopp och pillows. Ryktena säger att det är fler pågång ;)


Skiroutsen varierar i svårighetsgrad. Till exempel kan "Björnhotellet" utlova en kittlande känsla med en brantare och tätare terräng medan "Navet" eller "Navet" eller "Alaska" ger glesare och mindre brant vilket ger möjlighet att ta ut svängarna och hitta sin egen linje.
"Min personliga personliga favorit skiroute är "5. Strålen" med sin lite brantare och tajta ingång och som sedan ansluter med "6. Navet", "Strålen" gör sig, med sin dolda entré, bra efter ett par timmar på dagen när alla andra skirouts är uppkörda. Eller varför inte stå först i liftkön en puderdag och bränna av den medans alla andra står i liften? ;)"Bra information för dig som ska åka i Borgafjällbackarna


www.borgafjallbackarna.se


För aktuell information inför din dag ute i skidbacken så uppdaterar Borgafjällbackarna alltid sin sida på Snörapporten.seLiftkort

Liftkort köper du i liftkurerna vid respektive lift alternativt via Borgafjällbackarnas

hemsida här under.


Köp skipass direkt här!


Hyra utrustning

Om du vill hyra utrustning kan du vända dig till antingen 69 Grader Nord eller BorgaskicenterRestauranger


Det finns två resturanger i anslutning till skidsystemet. På Avasjösidan finner du Borgaskicenter och på Borgasidan kan du avnjuta lunch eller fika hos 69 Grader Nord


Vill du äta medhavd mat så finns det vindskydd utplacerade i backarna med eldstäder där även ved finns att tillgå.


Boende


Boende i Borgafjäll bokar du lättast genom VIA Borgafjäll i formuläret nedan.


Vem är jag?


Sebastian Kinnunen, 31 år


Arbetat i Borgafjällbackarna sedan 2014 där jag började som liftvärd och har sedan fler år av jobb som Skidpatrull.


Jag hoppas att denna lilla guide har hjälpt er litegrann och glöm inte att prenumerera på VIA Borgafjäll Magasin för mer nya spännande guider/tips & tricks & recensioner.
Vi ses ute i pudret!


1 010 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Logo_NoC.png